Ontkiemen van de zaden:

Binnen of Buiten kweken


Buiten kweken is mogelijk, echter zijn hier een aantal nadelen aan verbonden, het kan het alleen zomers, als je ze in het voorjaar plant heb je in augustus, september of in oktober een leuke oogst. Buiten kweken heeft ook weer wat voordelen, je hoeft bijvoorbeeld geen dure spullen te kopen zoals een lamp of ventilator je maakt gewoon gebruik van moeder natuur.

 


 

Ontkiemen


Beschrijving - wietzaden ontkiemen in een bekertje water
Zorg voor een omgevingstemperatuur van minimaal 20 graden anders zullen de zaden niet of niet optimaal ontkiemen. Vul een bekertje met water en leg daar je zaden in. Na 2 tot 4 dagen zouden de zaden open moeten springen en het worteltje laten zien. Als dit het geval is kun je deze ontkiemde zaden direct in de grond doen. Stop ze ongeveer 0,5 - 1 centimeter in de grond met het worteltje naar beneden. Het steeltje wat uit het wietzaadje komt direct na het ontkiemen is niet de plant, maar de wortel. Het beste is om dit kleine stengeltje naar beneden te richten bij het planten van het ontkiemde zaadje. Op deze manier zal je plant wat makkelijker zijn weg naar beneden vinden, dit is geen must, maar wel zeer aan te raden.


Beschrijving - wietzaad ontkiemen op een vochtige ondergrond
Leg de zaden op een ondergrond die vocht vasthoudt. Bijvoorbeeld watten of toiletpapier op een schoteltje, maak deze ondergrond goed vochtig, pas op dat het niet te nat wordt. Het vocht in de watten of toiletpapier verdampt vrij snel bij kamertemperatuur, het belangrijkste is dat de zaden dus vochtig blijven gedurende de periode dat ze nog moeten ontkiemen. Door het vocht wat in de zaden trekt wordt het zaadje geactiveerd en gaat ontkiemen. Je kunt de zaden eventueel nog afdekken met een stuk vochtig toiletpapier en daar weer een omgekeerd schoteltje bovenop.


Beschrijving van wietzaadjes ontkiemen in de grond/aarde
Iedere plant weet dat hij naar boven moet groeien. Je kunt de zaden dus ook gewoon direct in de aarde stoppen, het blijkt wel dat de kans dat de wietzaadjes ontkiemen iets kleiner is dan bij de andere manieren.

Andere Zaden Producenten:

Sensi Seeds Amsterdam:

Feminized Cannabis Seeds

Nirvana Amsterdam:

Nirvana Auto Flowering Marijuana Seeds

Wietzaden makkellijk bestellen en prijzen vergelijken van de verschillende kwekers per wietsoort. Bespaar een hoop kosten uit oor even te vergelijken en of samen met wat vrienden in te kopen via de groothandel pagina waar je flink wat korting kunt krijgen op bekende soorten van bekende zaden producenten

Gratis Wietzaden:

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief  en maak ook kans op gratis wietzaden volgende maand!

Gefeminiseerde Zaden, autoflowers en bulkzaden

auto flo wiet zaden

Dutch-Coffeeshops Guide

coffeeshops overzicht & nieuws

Medical Cannabis & Autoflo

Most of the marijuana seeds we offer are feminized and suitable for Medical use, which means that all seeds within the pack are female seeds. In addition you'll find a large selection of autoflowering seeds. Available in easy growing varieties for beginners as well as more difficult to manage plants for the expert cannabis grower.

Nirvana Cannabis Seeds